Vi håller oss säkra och trygga i varselkläder

I vintras liksom alla vintrar tidigare slogs jag av hur katastrofalt dåliga alla är på att bära reflexer och göra sig synbara i mörker. Jag var inte så mycket bättre själv, bär oftast reflexer, men ibland glömmer man dem i en ficka eller så tappar man bort dem. Man ser ju en del reflexvästar på människor, men det är ett plagg som ofta glöms och känns lite otympligt. Lösningen för oss kom när sonen hade en kompis hemma efter skolan för att spela PS-4 och han kom i en färgglad jacka.
Kompisens pappa kör lastbil och tydligen så bär alla hans kollegor speciella varselkläder för att synas när de är utanför lastbilen, och han hade fixat en sådan jacka till sin son.

När man som jag har en hyfsat aktiv son får man ibland spader på hur mycket kläder som rivs och slits sönder under lekar och äventyr. Professionella arbetskläder är i regel gjorda för att tåla mycket mer och varselkläder är också gjorda för att öka synbarhet. När man väl kommit över intrycket att det ser lite annorlunda ut så tycker i alla fall jag att det är perfekta kläder för ungarna när de är ute och röjer, speciellt på kvällar.